Presentació del llibre ‘A peu pel Llobregat’, de Josep Monroig i Vergés

La publicació proposa un recorregut històric, cultural i industrial pel riu

El dijous 20 de maig, a les 19.00 h, tindrà lloc al MNACTEC la presentació del llibre A peu pel Llobregat. De les fonts al delta, de Josep Monroig i Vergés. Participaran en la presentació Màrius Massallé, president de Fundació Torre del Palau; Jaume Perarnau, director del MNACTEC; Sebastià Codina, autor de la introducció del llibre; Josep Monroig, autor del llibre, i Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca.

El Llobregat és el riu més llarg que, íntegrament, travessa terra catalana, des del seu naixement a les fonts de Castellar de n’Hug fins a desaiguar al Mediterrani al delta del Prat de Llobregat. L’interès de l’autor va més enllà del relat del seu descens a peu pel riu. Fruit del seu esperit inquiet i del seu interès per tot allò que estigui relacionat amb la història, la cultura i la indústria, ens aporta informació de tot el que troba al seu pas pel riu: localitats, patrimoni arquitectònic, indústries, embassaments, etc. Sense aprofundir més enllà del que té a l’abast, sigui una guia de museu, sigui la Wiquipèdia catalana, i sense més pretensió que facilitar la informació del viatger curiós, ens posa a l’abast dades interessants que satisfaran la nostra curiositat si ens disposem a l’aventura de seguir el riu.

El llibre A peu pel Llobregat ha estat publicat per la Fundació Torre del Palau, amb al col·laboració del MNACTEC, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Els llibres de Terrassa.

L’acte es farà a l’auditori del MNACTEC, amb un aforament limitat a 84 persones. Cal fer reserva prèvia. Consulteu les mesures adoptades al MNACTEC per la Covid-19.​

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles