#FiraModernista | Projecció continuada de films antics (1910-1929)

La projecció, en format bucle, mostra imatges del món industrial: indústria tèxtil, indústria vitivinícola, indústria cimentera i indústria alimentària

Amb motiu de la temàtica d’enguany de la Fira Modernista, centrada en el cinema, el mNACTEC organitza el dissabte 12 de maig, d’11 a 14 h, una projecció continuada de films antics (1910-1929) al seu auditori. Les pel·lícules que es projectaran mostren imatges del món industrial: indústria tèxtil, indústria vitivinícola, indústria cimentera i indústria alimentària. L'activitat compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Arxiu Històric de Terrassa, i l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès.

La projecció, en format bucle, inclourà fragments dels títols següents:

La flor del día
Fábrica de pastas para sopa Francisco Saula
1910
Filmoteca de Catalunya
Reportatge industrial del procés d’elaboració de les pastes Saula a la fàbrica “La Flor del día”, de Francisco Saula a Calella de la Costa. S’inicia amb una panoràmica de Calella, desenvolupament de la fàbrica i finalment la preparació del producte per a la seva exportació a Cuba.

Vista general de la fábrica de hilados, tejidos, estampados y panas "La España Industrial"
Cabot Film (Barcelona)
1910 ca. 
Filmoteca de Catalunya
Reportatge de la fàbrica tèxtil "La España Industrial", situada al barri de Sants de Barcelona. Mostra imatges de les diferents dependències i llur maquinària. Comença amb una panoràmica exterior de la fàbrica i el seu entorn, acabant amb la sortida dels obrers i obreres per la porta principal.

Fabricació del ciment pòrtland a Castellar de n'Hug
Studio Films (Barcelona)
1919 ca.
Filmoteca de Catalunya
Reportatge del procés de creació del ciment pòrtland a la fàbrica Asland de Castellar de n’Hug. Vistes de la fàbrica i les seves instal·lacions.

Condicionament Terrassenc / LEITAT (Laboratorio de Ensayos e Investigaciones Textiles del Acondicionamiento Tarrasense)
Cinemateca Nacional S.A.
1923-1929
Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Arxiu Històric de Terrassa
Imatges de la sala d’aparells de condicionament i el laboratori del Condicionament Terrassenc, amb diverses treballadores. El Condicionament Terrassenc, o Acondicionamiento Tarrasense, fou fundat el 1906 per controlar la qualitat dels teixits produïts a Terrassa.

Imatges d’indústria vitivinícola a l’Alt Penedès, dins del film Reinaré
Antonio Güell Cortina
1929
Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès
Inclou imatges de: la verema a la comarca de l’Alt Penedès; un grup de boters en plena activitat; tres homes, a les instal·lacions de Cal Cortina a Vilafranca del Penedès, comproven la qualitat dels vins; a l'Estació Enològica de Vilafranca del Penedès, Cristòfol Mestre i altres científics al laboratori, mentre hi ha dos homes que observen, i un grup de treballadors de Cal Cortina treuen les bótes al carrer Comerç.

Activitat d'accés lliure. Aforament limitat, les places s'aniran ocupant per ordre d'arribada. No cal reserva.

Vols estar al dia de les activitats culturals? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Altres

Categoria: Cultura

Durada: 11 - 14 h. Projecció en bucle

Preu: Gratuït

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles