El Planetari del MNACTEC

Una experiència immersiva per descobrir l’univers

El Planetari del MNACTEC és una experiència immersiva que proposa al visitant descobrir l’univers a través de projeccions audiovisuals en 360 graus. La cúpula del planetari, de 7 metres de diàmetre, i la seva pantalla gegant amb projecció en format Fulldome 360º proporcionen al visitant una experiència audiovisual totalment immersiva.

El planetari, situat a l’Àgora del Museu, és una activitat gratuïta i no cal reserva. 

HORARIS

L’activitat s’ofereix del 15 de desembre de 2022 al 15 de gener de 2023, els dies d’obertura del Museu, amb els horaris següents:

  • De dimarts a divendres, de 09.00 a 14.00 h.
  • Dissabtes, de 10.00 a 14.30 h. i de 15.30 a 19.30 h.
  • Diumenges, de 10.00 a 14.30 h.

 

PROJECCIONS

S’hi projecten quatre peces audiovisuals sobre l’univers:

Explorant el sistema solar
[A partir de 4 anys. 12 minuts. Català i castellà]
Explorant el Sistema Solar és una espectacular producció per a portar-nos als planetes veïns i més pròxims a la Terra. Ens transporta, en un viatge extraordinari, a diferents escenaris del Sistema Solar interior. Aconsegueix encuriosir el públic per entendre i apreciar aspectes de cossos com la Lluna, Venus, Mart, asteroides i cometes, fins ara desconeguts per a la gran majoria, i que encara no han estat mostrats en altres documentals d’astronomia.

El Món Anell: Viatge a un exoplaneta
[A partir de 6 anys. 12 minuts. Català i castellà]
El Món Anell pretén divulgar la ciència de manera alternativa i eficaç de manera que els espectadors puguin continuar el viatge iniciat amb Explorant el Sistema Solar, sortint des de la Terra fins a arribar a una de les estrelles més pròximes, Gliese-581. Aquest viatge ens permetrà estudiar el seu extraordinari sistema planetari endinsant-nos en un dels exoplanetes coneguts que es troba en la zona d'habitabilitat.

Arqueoastronomia Mexica: entre l’espai i el temps
[A partir de 6 anys. 24 minuts. Castellà]
A través d'impressionants escenaris immersius, Arqueoastronomia Mexica: entre l'espai i el temps il·lustra l'important paper que va jugar l'observació astronòmica per a l'evolució de les cultures prehispàniques del centre de Mèxic. Els mexiques van utilitzar el coneixement calendaric i astronòmic heretat per cultures predecessores per a fundar la capital del seu imperi: Tenochtitlan. Vibrants colors, formes i sons transporten a l'espectador fins a una de les cultures més importants que encara viu en el cor i en la pell del poble mexicà.

Arqueoastronomia Maia: observadors de l’Univers
[A partir de 6 anys. 24 minuts. Castellà]
En un banquet de colors i sons, Arqueoastronomia Maia: observadors de l'Univers fa un recorregut per sis llocs arqueològics maies: San Gervasio, Chichen Itzá, Uxmal, Edzná, Palenque i Bonampak a través del qual l'espectador se submergeix en un món de coneixement maia sobre la importància de les orientacions dels seus temples en relació amb la dinàmica celeste del sol, la lluna i Venus.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-te al butlletí

Tipus d'activitat: Audiovisual

Categoria: Recerca i divulgació

Durada: Diverses sessions

Preu: Gratuït (cal comprar l'entrada del museu)

Dates:

Actualment no hi ha dates disponibles