SetmanaCiència | Viatja al fascinant món del transistor!

Embarca't en una aventura sobre la microelectrònica!

Saps què és un transistor? Aquest any celebrem l'aniversari de la revolució microelectrònica i el descobriment del transistor, un aparell que pot funcionar analògicament, com a amplificador, o digitalment, com la plasmació dels 1 i 0 del codi binari.

Els transistors digitals són la base dels ordinadors actuals i es troben al cor de tots els aparells electrònics que fem servir a diari. En aquest taller veurem com és un transistor per dins, com funciona i per a què serveix. Podrem tocar xips, silici (el material de què estan fets) i conduir el corrent pels nostres circuits electrònics. Embarca't en aquesta aventura per descobrir la microelectrònica!

Activitat organitzada conjuntament entre el MNACTEC i l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC).

Activitat recomanada de 12 a 16 anys. 

Idioma: català

Condicions:

  • Els joves hauran d’anar acompanyats d’un adult.
  • Es recomana fer reserva prèvia al formulari de reserves d’aquesta pàgina.
  • Es recomana arribar 30 minuts abans de l’inici de l’activitat. Les reserves es mantindran fins a 5 minuts abans de l’hora d’inici. Si no recolliu les entrades abans d’aquest termini, les reserves quedaran anul·lades i les places es posaran a disposició d’altres visitants.

→ Accessibilitat:

  • Activitat accessible per a persones amb cadira de rodes. La informació de l’activitat es transmet a través de la vista i de l’oïda.
  •  L'activitat disposa de bucle magnètic individual sota demanda.

 

Do you want to receive updates on family activities? Subscribe

Activity type: Workshop

Category: Family

Duration: 1 hora

Price: Gratuït

Dates:

No dates availables