Es completa el projecte Murs del mNACTEC

El mes d’octubre s’ha completat el projecte Murs del mNACTEC, que té com a objectiu posar en valor i fer més visible l’edifici industrial que acull el Museu

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha instal•lat als murs exteriors del seu recinte 18 imatges de grans dimensions relacionades amb l’antiga activitat industrial al Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del Museu. La intervenció s’ha fet en el marc del projecte Murs del mNACTEC, que té com a objectiu posar en valor i fer més visible l’edifici industrial que acull el Museu, així com dignificar-ne l’entorn. Les fotografies de gran format s’han col•locat als carrersPau Claris,Indústria i Mare de Déu dels Àngels de Terrassa.

Murs del mNACTEC és un projecte impulsat pel mNACTEC i que ha estat dissenyat per l’Espai Didàctic de la Imatge i el Patrimoni (EDIP) de La Farinera CAVV, amb la col•laboració del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITM/UPC). Es tracta d’un projecte orientat a fer confluir la visualització d’imatges, ja siguin antigues, modernes o en moviment, sobre edificis. 

Les fotografies instal•lades als murs del mNACTEC mostren l’activitat industrial a la fàbrica tèxtildel primer terç del segle XX: els espais industrials (nau, telers, màquina de vapor), els obrers i les obreres que hi treballaven, la sortida d’un grup d’obreres per la porta històrica de l’edifici a la Rambla d’Ègara, així com un anunci de l’època de la “Fábrica de paños y novedades Aymerich Amat y Jover”. Destaquen especialment les imatges d’obrers instal•lades al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, en què s’hi mostren fotografies de grups de treballadors i treballadores emmarcades en antigues finestres, fins ara tapiades.

En els murs també s’han habilitat punts QR que permeten obtenir, mitjançant dispositius mòbils, una descripció de la imatge exposada i veure altres imatges similars. 

La impressió de les imatges l’ha fet l’empresa EGM de Barcelona. L’Arxiu Tobella i l’Arxiu Administratiu de l’Ajuntament de Terrassa han col•laborat en la cessió d’imatges.

Fases del projecte
La primera fase del projecte es va iniciar a principis de l’any 2015 i va consistir en la instal•lació a les parets exteriors del carrer Pau Claris i Indústria de tres fotografies de grans dimensions relacionades amb l’antiga activitat industrial de l’edifici. 

La segona acció va ser la creació d’un espectaclede vídeo mappingamb retroprojecciósobre la façana principal de l’edifici. La tercera fase del projecte ha estat la instal•lació de 15 noves imatges, que completen les tres que es van col•locar enla primera fase del projecte.

press-clock 2 de novembre 2016