• Presentation of the book 'Traços de llum'

Presentation of the book 'Traços de llum'

An insight into the first photographic technique: the daguerreotype

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya us convida a la presentació del llibre Traços de llum. La col·lecció Duran de daguerreotips.

La presentació tindrà lloc al mNACTEC el proper dijous 16 de febrer, a les 18.30h, i anirà a càrrec del director del Museu, Jaume Perarnau, i del cap de Conservació i autor del llibre, Oscar González.

Traços de llum. La col·lecció Duran de daguerreotips és el primer llibre de la nova col·lecció Col·leccions del mNACTEC, que vol descobrir els objectes del fons patrimonial del Museu amb un format atractiu i original. Una primera versió reduïda del llibre va donar lloc a la primera exposició virtual del portal Fotografia a Catalunya amb gran èxit de visites. En una època en la qual la fotografia segueix evolucionant i adquirint protagonisme, el llibre fixa la mirada en el naixement dels daguerreotips i com van modificar per sempre la percepció que els éssers humans tenien vers el món i vers si mateixos. Traços de llum proporciona les claus per poder apreciar les joies de la fotografia antiga, el virtuosisme dels treballs d'alguns dels primers fotògrafs i l'ús que d'aquestes obres va fer la societat del seu temps.

En l’acte s’exposaran alguns daguerreotips de la col·lecció del Museu i es regalarà un exemplar del llibre als assistents.

 

Do you want to receive updates on information activities? Subscribe

Activity type:

Category: Research & dissemination

Duration: 1 hora

Price: Gratuït

Dates:

No dates availables