#DebatsMNACTEC: El metavers. Viure en un món virtual?

El debat permetrà conèixer en què consisteix el metavers, quines possibilitats ofereix i quines implicacions personals, socials i culturals pot tenir la irrupció d’aquest nou paradigma tecnològic

Els metaversos són entorns en què els humans interactuen i intercanvien experiències virtuals mitjançant l’ús d’avatars, a través de dispositius físics (ulleres, sensors, etc.), en un ciberespai que actua com una metàfora del món real.

Diversos gegants tecnològics d’arreu del món estan desenvolupant la seva oferta en aquest nou univers digital, amb aplicacions en diferents àmbits, com l'entreteniment, el comerç electrònic, el treball en remot, l’esport o l’educació.

En què consisteix el metavers i quines possibilitats ofereix aquesta nova tecnologia als usuaris i les empreses? En quin estat real es troba el seu desenvolupament? Quines implicacions personals, socials i culturals pot tenir la irrupció d’aquest nou paradigma tecnològic?

En parlarem en un debat amb:

  • Jordi Vitrià, catedràtic de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat de Barcelona.
  • Elisabet Rosselló, fundadora de Postfuturear, consultora en estratègia, innovació i recerca de tendències.
  • Marc Cortés, assessor en transformació digital i creixement de negoci i professor de màrqueting a ESADE.

Moderarà la conversa Xavier Duran, periodista especialitzat en ciència i tecnologia.

El debat serà la cinquena sessió del cicle #DebatsMNACTEC. Ciència, tecnologia i societat, que vol aprofundir en les tecnologies i la seva incidència social.

Do you want to receive updates on information activities? Subscribe

Activity type: Debate

Category: Research & dissemination

Duration: 1 h i 15 minuts

Price: Gratuït

Dates:

Thursday 6 October 2022 - 18.30

Bookings


I accept the Privacy Policy and authorize the Catalan Agency for Cultural Heritage, a public body under the Department of Culture and in charge of managing the National Museum of Science and Technology of Catalonia (MNACTEC), to treat my personal data for the purposes of receiving communications relating to any activities I have signed up for.