Taula rodona “Segueix el fil: les protagonistes”

L’activitat donarà veu a cinc dones relacionades amb la indústria tèxtil, en el segon escenari del projecte “Teixim relats”

El dijous 14 de desembre, a les 18:00 h, tindrà lloc al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) la taula rodona “Segueix el fil: les protagonistes”. L’activitat donarà veu a cinc dones relacionades amb la indústria tèxtil, en el segon escenari del muntatge expositiu “Teixim relats”, que es pot veure al MNACTEC fins al 24 de gener.

Les protagonistes de l’acte seran:

- Conxa Bayó, enginyera tècnica tèxtil. Exposarà la seva experiència com a única estudiant dona quan va cursar els seus estudis d’Enginyeria.

- Nadège Seguin, coordinadora del moviment Fashion Revolution a Espanya. Explicarà la precarietat, l’explotació i la denúncia social en el sector tèxtil al Sud Global.

- Virginia Garcia, directora de la Unitat Tecnològica de teixits funcionals a Eurecat. Parlarà de la innovació, la tecnologia i la transició verda a la indústria tèxtil.

- Eva Domènech, enginyera tècnica industrial tèxtil i responsable del Departament de Sostenibilitat de Lola Casademunt. Presentarà la transició que està fent la marca cap a un major sostenibilitat a través de diferents projectes com Lola Love Lifes .

- Cristina Sabadell, fundadora de Vegtus. Parlarà de la creació de la seva empresa, fabricant de sneakers veganes totalment sostenibles elaborades amb cuirs 100 % cruelty free com el derivat de cactus i blat.

“Teixim relats” és un projecte que aborda i fa qüestionar al visitant el passat, el present i el futur de la indústria tèxtil catalana  de forma reflexiva i experimental. El projecte gira al voltant de conceptes com l’eficiència, la innovació, la sostenibilitat, el reciclatge, la tecnologia, la sociabilitat o el gènere. És un projecte conceptualitzat i dissenyat per Sol Roig Projectes i Magem Torrella Associats.

El MNACTEC acull la primera càpsula del projecte, centrada en el paper de la dona en la història de la indústria tèxtil.

Do you want to receive updates on information activities? Subscribe

Activity type: Debate

Category: Research & dissemination

Duration: 1 hora

Price: Gratuït

Dates:

No dates availables