Conferència "Un passeig per la criptografia"

A càrrec de la Sra. Pura Fornals Sánchez, professora de Matemàtiques a l’INS Francesc Macià de Cornellà de Llobregat i vicepresidenta del Museu de Matemàtiques de Catalunya

En aquesta xerrada-taller ens endinsarem en el fascinant món de la criptografia i veurem diferents maneres “d’amagar” missatges emprades al llarg dels temps. Leonardo da Vinci escrivia els seus textos de dreta a esquerra, possiblement per ocultar-ne el contingut, i només es podien llegir amb un mirall.

Voleu crear un llenguatge de comunicació personal perquè només el pugui entendre qui vulgueu vosaltres? Amb les diferents tècniques que posarem en pràctica durant la xerrada aconseguireu escriure i desxifrar missatges ben complicats. Aneu pensant alguna frase per provar-ho!

A càrrec de la Sra. Pura Fornals Sánchez, professora de Matemàtiques a l’INS Francesc Macià de Cornellà de Llobregat i vicepresidenta del Museu de Matemàtiques de Catalunya.

Aquesta activitat s’emmarca en el cicle de conferències que organitzen conjuntament el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i la Societat Catalana de Tecnologia al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”. El cicle té per objectiu posar de manifest la transversalitat de l’obra del geni renaixentista i el seu llegat encara vigent en la ciència i la tecnologia actuals.

Do you want to receive updates on information activities? Subscribe

Activity type: Conference

Category: Research & dissemination

Duration: 1 hora i 30 minuts

Price: Gratuït (entrada al Museu a part / preu especial reduït: 3,5 euros)

Dates:

No dates availables