Lliurament dels premis als Treballs de Recerca de Batxillerat 2016

Els guanyadors del primer premi han estat Francisca Cúneo Schramm, Queralt Sala Cabrera, Jon Uriarte De Sivatte i Lucas Álvarez Navarro

​El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) va acollir ahir l’acte de lliurament dels XVI Premis als Treballs de recerca de Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls 2015-2016, un concurs organitzat pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, el Servei Educatiu del Vallès Occidental II (Centre de Recursos Pedagògics) del Departament d’Ensenyament i les regidories d’Educació de Matadepera i de Viladecavalls. El mNACTEC hi col·labora acollint l’acte i com a membre del jurat. Els guardons volen potenciar els treballs de recerca fets per l’alumnat de batxillerat i projectar-los a la societat.

S’han premiat els millors treballs de les quatre modalitats de batxillerat: artística, ciències socials, ciències de la natura i la salut i tecnologia, amb un primer premi i un accèssit. Els treballs premiats i els accèssits seran publicats a la col·lecció Treballs de Recerca del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa.

Els treballs i autors premiats en aquesta edició han estat:

MODALITAT ARTÍSTICA

Primer premi: Creation of a music magazine, de Francisca Cúneo Schramm. Escola Pia

Accèssit: El cafè literari. Remodelació i disseny d'un espai interior, de Marta Esteban Ferrera. INS Torre Del Palau

MODALITAT CIÈNCIES SOCIALS

Primer premi: Joaquim Sala i Prat. Un supervivent de la barbàrie nazi, de Queralt Sala Cabrera. INS Torre Del Palau

Accèssit: Qualitat de vida de famílies amb infants amb discapacitat intel·lectual, d’Ivan Montes Lara i Irina Sánchez Gutiérrez. INS Montserrat Roig

MODALITAT CIÈNCIES DE LA NATURA I LA SALUT

Primer premi: Entomologia forense a Vacarisses, de Jon Uriarte De Sivatte. INS Vacarisses

Accèssit: Les formigues (Messor barbarus), de Cristina Quesada Grau i Laia Quesada Grau. INS Viladecavalls

MODALITAT TECNOLOGIA

Primer premi: Satèl·lits artificials: construcció d'una estació receptora, de Lucas Álvarez Navarro. Escola Vedruna

Accèssit: A prototype of a seat lift, de Júlia Sellarès Rodríguez. Tecnos

El jurat estava format per representants de les administracions, de la comunitat educativa, del món universitari i del món empresarial. Es van valorar aspectes com la claredat i creativitat en el plantejament, la correcció científica, i la idoneïtat de les fonts d'informació i capacitat de tractament de la informació.

Per a aquesta edició s’han presentat un total de 26 treballs de 12 centres, i hi han participat 34 alumnes, dels quals 23 noies i 11 nois. Durant l’acte, els alumnes premiats han fet una presentació breu del seu treball.

press-clock 19 mayo 2016