Fiesta “Gaudeix Can Sedó”

Programa festivo para conocer el espacio patrimonial de Can Sedó de Esparreguera

El cap de setmana del 26, 27 i 28 de maig, l’antiga colònia tèxtil Can Sedó d’Esparreguera va celebrar “Gaudeix Can Sedó”, una trobada per als amants de la cultura, la gastronomia, l’artesania i la música. El programa va incloure visites teatralitzades, conferències, activitats infantils, una exposició fotogràfica, una àmplia oferta gastronòmica i un mercat d’artesania. La cita va permetre als visitants gaudir d’un programa festiu i divulgatiu i descobrir l’espai patrimonial de Can Sedó.

“Gaudeix Can Sedó” va ser una iniciativa del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i The Only One Productions.

Dissabte i diumenge hi va haver servei de food trucks, en horari d’11 a 24 hores, i un mercat d’artesania. El Museu de la Colònia Sedó va oferir jornada de portes obertes tant dissabte com diumenge d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

La colònia Sedó d’Esparreguera

La colònia Sedó va ser fundada l’any 1846 i va estar activa fins al 1980, quan la crisi en el sector tèxtil va acabar definitivament amb l’activitat de la seva fàbrica. Actualment una petita part de Can Sedó es troba museïtzada pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, mentre que la resta de la colònia s’utilitza com a polígon industrial per diverses empreses.

La Colònia Sedó es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua. La visita al Museu de la Colònia Sedó permet veure la maqueta de la colònia amb muntatge audiovisual i entrar a dins del tub de la turbina.

press-clock 26 mayo 2017