Espectacle ‘Berlín, simfonia d’una gran ciutat’

Projecció d'un clàssic del cinema mut amb banda sonora de jazz en directe

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull dissabte 4 de juny, a les 21.30 hores, l’espectacle de Pegasus Berlín, simfonia d’una gran ciutat. Es projectarà la pel·lícula alemanya muda Berlín, Die Sinfonie der Großstadt (1927), amb banda sonora de jazz en directe, a càrrec de la banda catalana Pegasus.

L'espectacle és un dels projectes més aclamats de la trajectòria de Pegasus i arriba per primera vegada a Terrassa. Des de la seva estrena l’any 1986 s'ha pogut veure a diverses ciutats, entre les quals Barcelona, Madrid, Palma o Miami (EUA). L’espectacle tindrà lloc a la nau principal del mNACTEC i tindrà un preu de 6 euros. Es recomana fer-ne reserva prèvia a través del web www.mnactec.cat.

Berlín, Die Sinfonie der Großstadt, escrita per Carl Mayer i dirigida per Walter Ruttmann el 1927, retrata un dia al Berlín de l’època mitjançant una successió d’imatges sobre la vida quotidiana a la ciutat, des de l’albada fins a la nit: les ocupacions dels ciutadans, els tramvies i els trens, la multitud als carrers, les fàbriques, els edificis. Aquest documental, rodat de forma innovadora i moderna en el seu temps, es va convertir en un referent de les “simfonies urbanes”, obres cinematogràfiques dels anys 1920-1930 en què la ciutat i el progrés són els protagonistes.

Pegasus acompanyarà la projecció en directe amb catorze temes compostos especialment per al film, i que sincronitzen música i imatges. Els ritmes dels temes reflecteixen els diferents ambients que mostra el film: la tranquil·litat de l’albada, l’activitat frenètica de l'hora punta, la nit cosmopolita, etc. La fusió màgica dels temes de Pegasus amb les imatges de Ruttmann mostra l’atemporalitat universal del cinema i de la música.

La banda catalana de jazz-fusió Pegasus es va fundar  l'any 1981 i té deu discs enregistrats.  Està formada pe Santi Arisa, bateria; Rafael Escoté, baix elèctric; Josep Mas “Kitflus”, teclats; Max Sunyer, guitarra elèctrica, i Dan Arisa, percussió.  

press-clock 1 junio 2016