Presentació del llibre ‘Pulsacions mecàniques. Històries de la màquina d’escriure’

L’obra repassa la història de la màquina d’escriure, la seva evolució i el seu impacte social

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) presentarà el proper dijous 30 de gener l’obra Pulsacions mecàniques. Històries de la màquina d’escriure, d’Oscar González, cap de Conservació del mNACTEC.

A l’acte hi intervindran l’autor del llibre i Jaume Perarnau, director del mNACTEC. S’obsequiarà els assistents amb un exemplar del llibre.

La invenció de la màquina d’escriure a finals del segle XIX va permetre la mecanització de l’escriptura personal, un tipus d’escriptura que fins aleshores havia quedat pràcticament al marge dels avenços tècnics. A partir de la dècada dels vuitanta del segle XIX, l’ús de la màquina d’escriure va transcendir l’àmbit personal per introduir-se definitivament en el món professional i va contribuir decisivament a la incorporació de la dona al mercat laboral.

La màquina d’escriure és inseparable dels usos i costums del segle XX, i el seu llegat tecnològic ens continua acompanyant avui en dia per mitjà dels nous dispositius d’escriptura.

Pulsacions mecàniques. Històries de la màquina d’escriure és el segon número de les Col·leccions del mNACTEC i fa un repàs per la història d’aquest invent, la seva evolució tecnològica i l’impacte social que va generar.

Vous voulez être au courant des activités de diffusion ? Se souscrire

Type d'activité:

Catégorie: Recherche et divulgation

Durée: 1 hora

Prix: Gratuït

Dates:

No dates availables