Presentació de la novel·la 'Turbulències', de Domènec Jofresa

L'activitat forma part del cicle 'Lletres i societat industrial'

Presentació de la novel·la Turbulències, de Domènec Jofresa, que comptarà amb la presència de: 

  • Domènec Jofresa, autor
  • Un/a responsable de l'Editorial Gregal
  • Ricard Miguel, mecànic d'aviació

 

Sinopsi

Aquesta és una novel·la que dóna voltes a la vida, als amors i turbulències del jove aviador Albert Puigmoltalt i dels seus companys durant els primers anys del franquisme; una vida molt marcada per la seva família. També hi tenen un notable interès les seves estades a Alemanya. L’autor ha tingut molta cura de ser precís en la descripció dels personatges i en tot el context històric de l’època. L’obra es mou entre la introspecció, la filosofia de la vida, el costumisme i la trama política i policíaca.

La pretensió de l’autor no és fer un acurat retrat de la postguerra espanyola, però sí fer reviure els aspectes més emocionals d’aquells anys grisos a través, sobretot, de la singularitat d’alguns personatges de segona fila, que destaquen en la mediocritat general.


La presentació forma part del cicle "Lletres i societat industrial", que té per objectiu donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són l’aeronàutica, la indústria tèxtil i l'enginyeria.

Vous voulez être au courant des activités de diffusion ? Se souscrire

Type d'activité:

Catégorie: Recherche et divulgation

Durée: 1 h 15 min

Prix: Gratuït

Dates:

No dates availables