Jornada tècnica: La volta catalana

Espai de reflexió sobre la volta catalana i el seu valor patrimonial

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n'Hug i el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzen la 3a jornada tècnica "La volta catalana", que tindrà lloc els dies 4 i 5 d'octubre al Museu del Ciment Asland. La jornada vol potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva, i alhora ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent.

Enguany la jornada se centrarà en l'edifici de l'antiga fàbrica Asland, el seu disseny únic, l'aportació de Rafael Guastavino, els materials i conglomerats utilitzats, així com les diferents tècniques de rehabilitació de la volta catalana.

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del mNACTEC, està ubicat a l’antiga fàbrica cimentera Asland, al paratge del Clot del Moro. Erigida entre els anys 1901 i 1904, és una obra arquitectònica singular de primera magnitud, construïda amb pedra calcària de la zona, estructura metàl·lica i voltes de maó de pla amb ciment pòrtland, un sistema patentat als Estats Units per Rafael Guastavino.

Més informació i inscripcións: https://museuciment.cat/ca/jornada-tecnica-la-volta-catalana/

Vous voulez être au courant des activités de diffusion ? Se souscrire

Type d'activité:

Catégorie: Recherche et divulgation

Durée: 4 i 5 d'octubre

Prix: Entre 15 € i 30 € (consultar detalls)

Dates:

No dates availables