JEP | Espectacle ‘La llanterna màgica’, de l’il·lusionista Sergi Buka

Un viatge per redescobrir la història de l’il·lusionisme, la fotografia i el cinema

Sergi Buka, il·lusionista, ombroman i llanternista, ens proposa un viatge al voltant de la llanterna màgica en què redescobrirem una part important de la història de l’il·lusionisme, la fotografia i el cinema.

Els primers jocs d'ombres dels xamans a les coves van ser l’inici d'una cursa cap a la realitat virtual que actualment ens envolta.

La llanterna màgica, des de la seva concepció al segle XVII, va ser l’aparell òptic i l’espectacle visual precursor del cinematògraf. Dos-cents cinquanta anys d’història i projeccions van convertir la llanterna màgica en un dels grans espectacles de l’època, en què els artistes de la il·lusió representaven amb la fantasmagoria les pors de la humanitat, però també els somnis i les il·lusions, amb belles plaques pintades a mà per artistes i artesans.

Com devia ser la sensació d’aquells que veien per primera vegada una imatge lluminosa i en moviment?

Sergi Buka ens convida a participar d’una autèntica sessió de llanterna màgica amb material original de l’època. Amb la projecció d’imatges molt variades, que van des de la fantasmagoria de finals del segle XVIII fins a l'època victoriana de mitjans del segle XIX, podrem reviure com els llanternistes d’aquells temps creaven els seus espectacles.

Espectacle de llanterna màgica i il·lusionisme, a partir de 12 anys.

Idioma: català

Condicions: 

  • Es recomana fer reserva prèvia al formulari de reserves d’aquesta pàgina.

  • Es recomana arribar 30 minuts abans de l’inici de l’activitat. Les reserves es mantindran fins a 5 minuts abans de l’hora d’inici. Si no recolliu les entrades abans d’aquest termini, les reserves quedaran anul·lades i les places es posaran a disposició d’altres visitants.

Vous voulez être au courant des activités culturelles ? Se souscrire

Type d'activité:

Catégorie: Culture

Durée: 55 min

Prix: Gratuït

Dates:

No dates availables