• #DebatsMNACTEC: Intel·ligència artificial. Reptes i riscos (en línia)

#DebatsMNACTEC: Intel·ligència artificial. Reptes i riscos (en línia)

Comptarà amb la participació d’Hector Geffner, director de grup de recerca en Intel·ligència artificial de la UPF, i Itziar de Lecuona, sotsdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la UB

La intel·ligència artificial (IA) és cada cop més present a la nostra societat. La IA és la informàtica aplicada al desenvolupament d'algorismes que permeten a un ordinador percebre el seu entorn lògic i prendre decisions per maximitzar les seves possibilitats d'èxit en una o més tasques. Els cotxes autònoms, els assistents virtuals al mòbil o l’anàlisi de gran volum de dades per a decisions empresarials o per a la recerca mèdica en són exemples.

L’ús de la IA s’ha estès en sectors com la indústria, els transports, la salut o les finances, i es preveu un creixement exponencial en els propers anys. En aquest nou context, sorgeix la necessitat d’una reflexió ètica que acompanyi la implantació d’aquesta nova forma de coneixement, amb l’estudi dels perills que comporta i la definició dels reptes ètics i jurídics que cal afrontar.

En aquest debat en línia, coneixerem què és la intel·ligència artificial i n’analitzarem les oportunitats i els perills en una conversa amb:

  • Héctor Geffner, director del grup de recerca en Intel·ligència Artificial i investigador ICREA del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Itziar de Lecuona, professora del Departament de Medicina de la Universitat de Barcelona, sotsdirectora de l'Observatori de Bioètica i Dret (OBD) de la mateixa universitat i membre del Comitè de Bioètica de Catalunya.

El periodista científic Xavier Duran serà el moderador d’aquesta conversa, que inicia el cicle #DebatsMNACTEC. Ciència, tecnologia i societat, que vol aprofundir en les tecnologies i la seva incidència social.

Cal fer reserva prèvia.

Activitat amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

Vous voulez être au courant des activités de diffusion ? Se souscrire

Type d'activité: Débat

Catégorie: Recherche et divulgation

Durée: 1 hora i 15 minuts

Prix: Gratuït

Dates:

No dates availables