Tallers de Nadal 2021

"Vacances al Museu" convida els més petits a descobrir la ciència i la tècnica

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) proposa tallers infantils per aprofitar les vacances de Nadal descobrint el món de la ciència i de la tècnica.

S'ofereixen una sèrie d'activitats al voltant de la ciència i la tècnica per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes relacionats amb la música, la figura de Leonardo da Vinci, l’estació espacial Mir, la química i el Nadal, entre d’altres. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen els dies 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre de 2021 i els dies 3, 4 i 5 de gener de 2022. Els tallers es fan en horari de matí, de 9 a 14 hores, i també es posa a disposició dels usuaris un servei d'acollida de 8 a 9 hores i de 14 a 15 hores.

 

Inscripció

Es pot formalitzar la inscripció als tallers trucant al telèfon 93 789 22 44, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, a partir del dilluns 22 de novembre fins al divendres 17 de desembre de 2021.

Les places són limitades i s’atorgaran per rigorós ordre de trucada.

 

Programa

Dijous, 23 de desembre | Decoracions de Nadal

Quan arriba l’època de Nadal ens agrada veure els llums dels carrers i guarnir casa nostra, per això farem amb materials senzills detalls nadalencs que alegraran les nostres llars. També anirem a visitar el pessebre de l’Ajuntament*.

*La visita es farà si les condicions climàtiques ho permeten.

 

Divendres, 24 de desembre | Què és una estació espacial?

Aprofitarem l’exposició que tenim dedicada a l’estació espacial internacional MIR per explicar com viuen els astronautes. Parlarem de la relació entre la ciència i la ciència-ficció i de la història de les missions de la Mir.

*Aprofitarem per visitar el planetari que el museu tindrà aquests dies.

 

Dilluns, 27 de desembre | Màquines de Leonardo

Parlarem de la figura de Leonardo da Vinci i coneixerem una mica la seva vida i obra. Observarem unes maquetes de diferents màquines i veurem quines utilitzem a la nostra vida. Intentarem muntar un pont i alguna cúpula senzilla.

 

Dimarts, 28 de desembre | Passegem pel Museu

En aquest taller coneixerem el Museu. Veurem tot allò que es veu i el que no es veu. Visitarem diferents parts del museu i farem un record que ens emportarem a casa. 

 

Dimecres, 29 de desembre | Música i cançons

Viatjarem pel pentagrama per trobar les 7 notes musicals. Amb elles ens endinsarem en el món del so per conèixer-lo i experimentar com es transmet i com el percebem. Aprendrem boniques melodies que cantarem plegats

*Aquest dia tindrem la visita del Patge Xiu-Xiu

 

Dijous, 30 de desembre | La Química del dia a dia

La química forma part de la nostra vida. Tot el que ens envolta porta algun element químic, els teixits, els sabons, les pintures, els aliments... i una llarga llista. Per això visitarem l’exposició “Tot és Química” i farem alguns experiments que ens aproparan a la química d’una forma divertida.

 

Divendres, 31 de desembre | Calendari 2022

Hem arribat a l’últim dia de l’any i ens hem de preparar per a l’any vinent. Per això en aquest taller crearem el nostre propi calendari per a l’any 2022.

 

Dilluns, 3 de gener | Jocs de taula

Durant les vacances tenim molt temps lliure que podem aprofitem per jugar. Ho podem fer sols o compartint el joc. En aquest taller muntarem un joc que podrem utilitzar amb els nostres pares, germans, avis...

 

Dimarts, 4 de gener | Com ens movem?

Visitarem l’exposició “El transport” i veurem l’evolució dels vehicles. Aprendrem com hem d’actuar quan anem pel carrer, en bicicleta o amb cotxe i quin és l’equipament bàsic que hem d’utilitzar. Tot jugant treballarem i recordarem els senyals bàsics.

 

Dimecres, 5 de gener | Il·luminen l'arribada dels Reis

Avui al vespre arriben els reis mags i per anar a donar-los la benvinguda farem un fanal amb cartolines de colors que il·luminarà el seu camí fins a casa nostra.

 

Informació general

Edats                    

Grup A (de 5 a 8 anys)                       

Grup B (de 9 a 12 anys)

10 nens/nenes màxim per grup

 

Horari

De 9 a 14 hores.

Servei d’acollida: de 8 a 9 h i de 14 a 15 h.

 

Preus

Preu taller: 16 € / dia

Preu acollida: 2 € matí i 2 € migdia  / 3 € matí i migdia

 

Mesures Covid-19

Consulteu les mesures adoptades per la Covid-19 al MNACTEC.

                                  

Inscripció i pagament

Condicions

 • El pagament s’haurà de fer al compte corrent que designarà el Museu. En el comprovant de pagament s’haurà de fer constar el nom del nen/nena i el número de preinscripció.
 • Es considerarà anul·lada qualsevol preinscripció que no hagi estat formalitzada durant els 5 dies hàbils després d’haver efectuat la trucada (el pagament es farà abans de començar els tallers).
 • En cas d’accident, el nen/a serà acompanyat a la Mútua de Terrassa i s’avisarà immediatament perquè se’n facin càrrec els pares o tutors.
 • El nen/nena que s’inscrigui a tots els tallers tindrà una bonificació de 16 €. 
 • La família que inscrigui més d’un fill tindrà una bonificació del 5% pel segon fill/a o més fills/es sobre el preu del taller, però no sobre l’acollida en cas que s’utilitzi aquest servei.
 • Les bonificacions no són acumulables.
 • En cas d’anul·lació, es retornarà el 50% de l’import total del taller anul·lat i s’haurà de presentar justificació.
 • El Museu es reserva el dret de cancel·lar les activitats si no s’arriba a un mínim de participants per taller (mínim 5 nens/es).
 • Les sortides estan subjectes a la disponibilitat dels organismes corresponents i a les inclemències del temps. 

 

Documentació

 • La butlleta d’inscripció i la fitxa de salut que s’enviarà després d’haver fet la preinscripció.
 • Una fotocòpia de la targeta de la CATSalut i del carnet de vacunació.
 • El comprovant del pagament.
 • Aquesta documentació, degudament emplenada, la podeu portar el primer dia de taller o la podeu fer arribar per correu electrònic a: serveiseducatius.mnactec@gencat.cat

 

Recomanacions

 • Portar una samarreta vella o una bata per a no embrutar-se.
 • Portar l’esmorzar.

 

Tipus d'activitat: Taller

Categoria: Altres

Durada: De 9 a 14 h

Preu: 16 € / dia

Dates:

dijous 23 de desembre de 2021 - 09.00

divendres 24 de desembre de 2021 - 09.00

dilluns 27 de desembre de 2021 - 09.00

dimarts 28 de desembre de 2021 - 09.00

dimecres 29 de desembre de 2021 - 09.00

dijous 30 de desembre de 2021 - 09.00

divendres 31 de desembre de 2021 - 09.00

dilluns 3 de gener de 2022 - 09.00

dimarts 4 de gener de 2022 - 09.00

dimecres 5 de gener de 2022 - 09.00