L’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents” presenta 40 màquines i enginys ideats per Leonardo da Vinci, construïts a partir dels manuscrits, els esquemes, els dibuixos i les indicacions dels còdexs del geni italià. Alguns dels enginys són a mida real i d’altres a escala, però tots s’han construït amb els materials utilitzats a l’època i seguint els dissenys de Leonardo.

L’exposició consta de sis àmbits:


MÀQUINES INTERACTIVES MANIPULABLES

Un total de 16 peces que el visitant podrà fer funcionar combinant així l’experiència directa del funcionament amb l’exploració dels principis físics i mecànics implicats en cada una de les màquines.

AIGUA

Les màquines i els invents extrets dels còdexs de Leonardo da Vinci referents a l’aprofitament de l’aigua, la navegació, la flotació i, fins i tot, els sistemes de salvament de persones.

AIRE

Els coneguts dissenys d’ales articulades per simular la morfologia de les ales de les aus. Totes les màquines van acompanyades de les imatges dels dibuixos i els càlculs fets per Leonardo.

TERRA

Els mecanismes d’enginyeria civil, com la creació de ponts, màquines per treballar al camp o bicicletes.

 

FOC

Els enginys destinats a la defensa i a la guerra, que inclouen màquines sorprenents com un tanc mòbil amb canons.

 

ART

4 reproduccions dels quadres més famosos de Leonardo.

 

 

 

L’exposició també presenta 9 hologrames, en 6 idiomes, on es poden observar les obres més interessants de Leonardo, les màquines en moviment o la tècnica utilitzada per pintar els seus quadres. S’ofereix també un interactiu 3D per tal de veure aparells en funcionament i visitar virtualment l’exposició.

L’exposició itinerant s’ha pogut veure a Roma, Viena, Istanbul, Berlín, Abu Dhabi i Dubai. El mNACTEC és el primer museu del país on es pot veure la mostra.