Dimensió NANO

Del 28 de juny de 2012 al 15 de setembre de 2013Dimensió Nano és una exposició que mostra les possibilitats, oportunitats, dificultats i reptes que ofereix la nanotecnologia

Partint de l'experiència real d'un centre de recerca capdavanter, com és l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, i de la mà dels seus investigadors i el seu equip de comunicació, l'exposició ofereix un recorregut des dels conceptes més bàsics de la nanociència fins a les aplicacions actuals i possibles aplicacions de futur.

L'exposició mostra les possibilitats i oportunitats que sorgeixen dels nous descobriments en aquest camp, que ja és present a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal d'aquesta exposició és promoure el coneixement de la nanotecnologia i facilitar la comprensió de determinats conceptes. A més, planteja línies de debat sobre els riscos potencials i impacte social d’aquesta disciplina.

L'exposició compta amb fotografies, mostres reals manipulables, petits experiments, jocs interactius i preguntes dirigides al visitant. A més a més, tant a l'exposició física com al web, els visitants podran accedir a fitxes educatives amb informació destacada sobre nanotecnologia, a activitats didàctiques per realitzar a classe i a alguns enllaços destacats.

Àmbits

1. Concepte de nanociència
2. Nous Reptes
3. Nanopartícules
4. Nanomaterials
5. Nanotecnologia i futur
6. Nanotecnologia i societat