Murs del mNACTECEl projecte posa en valor l’edifici industrial que acull el mNACTEC

Murs del mNACTEC és un projecte impulsat pel mNACTEC i que ha estat dissenyat per l’Espai Didàctic de la Imatge i el Patrimoni (EDIP) de La Farinera CAVV, amb la col·laboració del Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITM/UPC). Es tracta d’un projecte orientat a fer confluir la visualització d’imatges, ja siguin antigues, modernes o en moviment, sobre edificis, i que en aquest cas té com a objectiu posar en valor i fer més visible l’edifici industrial que acull el mNACTEC, així com dignificar l’entorn del museu.

Fases del projecte

El passat mes de gener es van instal·lar a les parets exteriors del recinte del Museu tres fotografies de grans dimensions relacionades amb l’antiga activitat industrial al Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu del museu a Terrassa. En els murs també s’han habilitat punts QR que permeten obtenir, mitjançant dispositius mòbils, informació relacionada amb relacionada amb la imatge exposada així com de l’oferta patrimonial i de continguts del museu. Dues de les imatges de grans dimensions s’han col·locat al carrer Pau Claris i l’altra a la cantonada entre Pau Claris i carrer Indústria. Les imatges són fotografies antigues del Vapor Aymerich Amat i Jover que reprodueixen espais de l’antiga fàbrica en funcionament, amb la maquinària per a la fabricació tèxtil de l’època. La impressió de les tres imatges l’ha fet l’empresa EGM de Barcelona, i el Centre de la Imatge i Tecnologia Multimèdia de la UPC de Terrassa ha col·laborat en la seva digitalització i l’optimització.

La segona fase del projecte Murs del mNACTEC es va assolir amb l'estrena del vídeo mapping, un audiovisual amb quatre clips impactants que apareixen a les finestres de la façana que corresponen a la sala de la màquina de vapor. Aquests clips mostren accions que representen les quatre àrees d'activitat que destaca el Museu: Homo faber, l’energia, el transport i les noves tecnologies. En els espais intermedis entre els quatre clips es projecta un continu d'imatges que tenen relació amb l'esperit i la temàtica del museu. 

La tercera fase del projecte comportarà la continuació del treball realitzat al carrer Pau Claris i també als carrers Indústria i Mare de Déu dels Àngels.