Portes obertes i activitats per a la Festa Major

El programa inclou visites teatralitzades, visites a les voltes de la teulada i un taller infantil

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) participa a la Festa Major de Terrassa amb jornades de portes obertes, el diumenge 5 i el dilluns 6 de juliol en horari de 10 a 14.30 hores, i amb la programació de diverses activitats.

Diumenge 5 de juliol, a les 12 i a les 13 hores, el Museu programa la visita teatralitzada “1910. Un passeig per la fàbrica”. Es tracta d’un recorregut pels antics espais de la fàbrica tèxtil, per conèixer, de la mà de personatges històrics, el procés productiu de la llana i la vida quotidiana dels obrers i obreres a principis del segle XX.

Dilluns 6 de juliol, el programa d’activitats comença amb la passejada per les voltes, que es podrà fer a les 11 i a les 12 hores. Es tracta d’una visita guiada per la teulada del Museu que ofereix una mirada diferent a l’excepcional edifici de l’arquitecte Muncunill i que ha tingut molt bona rebuda en ocasions anteriors. A les 18 hores, al pati històric del Museu, els més petits estan convidats a participar a l’activitat infantil “A tota vela”, un taller de construcció de vaixells amb taps de suro i altres materials reciclats.

El taller infantil és gratuït i no cal reservar plaça. La resta d’activitats té un preu d’un euro i l’aforament és limitat. Es recomana reservar plaça a activitats.mnactec@gencat.cat, indicant l'activitat, l'hora escollida, nombre de places reservades, nom i cognoms i telèfon.

Novetats a la façana del Museu

Coincidint amb la festivitat, el mNACTEC estrena nova imatge a la façana de la Rambla d’Ègara. Les finestres del mur que envolta l’edifici, fins ara tapiades, s’han cobert amb fotografies d’objectes patrimonials de la col·lecció del museu, acompanyades de cites relacionades amb la ciència i la tècnica.

Aquesta intervenció forma part del projecte Murs del mNACTEC, que té per objectiu posar en valor i fer més visible l’edifici industrial que acull el Museu, així com dignificar-ne  l’entorn. La primera fase del projecte va consistir en la instal·lació a les parets exteriors del recinte del museu de tres fotografies de grans dimensions relacionades amb l’antiga activitat industrial de l’edifici, acompanyades de codis QR, que permeten accedir a continguts a través de dispositius mòbils. La segona acció va ser l’estrena de l’espectacle de realitat augmentada en moviment (vídeo mapping) sobre la façana principal de l’edifici. Estan previstes altres intervencions, com la continuació del treball realitzat al carrer Pau Claris i als carrers Indústria i Mare de Déu dels Àngels.

 

01/07/2015

press-clock 1 de juliol 2015