Tallers d'hivern 2018

"Vacances al Museu" convida els més petits a descobrir la ciència i la tècnica

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) proposa tallers infantils per aprofitar les vacances d’hivern descobrint el món de la ciència i de la tècnica.

S'ofereixen una sèrie d'activitats al voltant de la ciència i la tècnica per aprendre, de manera lúdica i entretinguda, aspectes relacionats amb el Nadal, la música, la robòtica, la nova exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia”, el transport, les estrelles i el calendari. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen el 24, 27, 28 i 31 de desembre; i del 2 al 4 de gener del 2019. Els tallers es fan en horari de matí, de 9 a 14 hores, i també es posa a disposició dels usuaris un servei d'acollida de 8 a 9 i de 14 a 15 hores.

 

INSCRIPCIÓ

Es pot formalitzar la inscripció als tallers trucant al telèfon 93 789 22 44, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, a partir del 19 de novembre i fins al 14 de desembre de 2018.

Les places són limitades i s'atorgaran per rigorós ordre de trucada.

 

PROGRAMA

DECORACIÓ NADALENCA (dilluns 24 de desembre)
Quan arriba l’època de Nadal ens agrada veure els llums del carrer i guarnir casa nostra, per això farem amb materials senzills detalls nadalencs que alegraran les nostres llars. Sempre que faci bon temps, anirem a visitar els pessebres del Sant Esperit i de l’Ajuntament.

MÚSICA I CANÇONS (dijous 27 de desembre)
Viatjarem pel pentagrama per trobar les 7 notes musicals. Amb elles ens endinsarem en el món del so per conèixer-lo i experimentar com es transmet i com el percebem. Aprendrem boniques melodies que cantarem plegats. El patge Xiu Xiu ens visitarà, aprofita per portar-li la teva carta!

ROBOT O MÀQUINA (divendres 28 de desembre)
Aprendrem què és un robot i quines funcions pot fer. Parlarem dels robots que ens envolten i entendrem la diferència entre robot i màquina. Ho farem a través de jocs, cada grup adequats a la seva edat.

CALENDARI 2019 (dilluns 31 de desembre)
Hem arribat a l’últim dia de l’any i ens hem de preparar per l’any vinent. Per això, en aquest taller crearem el nostre propi calendari per a l’any 2019.

PERILL! COM ENS AJUDA LA TECNOLOGIA? (dimecres 2 de gener)
Aprofitarem la nova exposició “PERILL! Salvats per la tecnologia” per conèixer com actuar enfront de situacions adverses i així poder evitar perills innecessaris. Ho aprendrem a través de maquetes, interactius i experiències que trobarem a l’exposició.

EL SECRET DE LES ESTRELLES (dijous 3 de gener)
L’observació del cel sempre ens ha cridat l’atenció, i per això hem cregut interessant donar unes senzilles normes per poder fer-la, saber l’hora i quines constel·lacions veurem depenent del lloc on ens trobem. Entendrem la diferència entre el dia i la nit i les diferents estacions.

ELS TRANSPORTS I L’EDUCACIÓ VIAL (divendres 4 de gener)
Visitarem l’exposició “El transport” i veurem l’evolució dels vehicles. Aprendrem com hem d’actuar quan anem pel carrer, en bicicleta o amb cotxe i quin és l’equipament bàsic que hem d’utilitzar. Tot jugant, treballarem i recordarem els senyals bàsics.

Vols estar al dia de les activitats familiars? Subscriu-t'hi

Tipus d'activitat: Taller

Categoria: Família

Duració: De 9 a 14 hores (amb servei d'acollida de 8 a 9 hores i de 14 a 15 hores)

Preu: 16€/dia

Dates:

dilluns 24 de desembre de 2018 - 09.00

dijous 27 de desembre de 2018 - 09.00

divendres 28 de desembre de 2018 - 09.00

dilluns 31 de desembre de 2018 - 09.00

dimecres 2 de gener de 2019 - 09.00

dijous 3 de gener de 2019 - 09.00

divendres 4 de gener de 2019 - 09.00