Presentació del documental ‘Picant pedra’

Un testimoni exhaustiu i detallat del procés de la cuita de calç tal com s’havia fet tradicionalment a Fonteta i a Sant Climent de Peralta

El dijous 8 de novembre, a les 18.30 hores, es presentarà al mNACTEC el documental “Picant Pedra”, d’Antoni Martí, que documenta de manera exhaustiva i detallada el procés de la cuita de calç tal com s’havia fet tradicionalment a Fonteta i a Sant Climent de Peralta (Baix Empordà). La presentació es fa en el marc de l’exposició temporal “Empordà industrial”.

Picant pedra documenta la primera cuita de calç al forn gran d’en Torró de Fonteta (Bé Cultural d’Interès Nacional des del 2011), que es va fer a finals del mes de maig del 2018, després de mesos de preparatius. Desenes de persones es van involucrar en l’encesa per recuperar el forn, desemboscar-lo, gratar en els estrats i emplenar-lo amb pedra, en una acció per recuperar una de les professions que van donar feina i prosperitat durant segles a les Gavarres.

El documental ha estat impulsat pel terrisser Josep Matés, realitzat per Antoni Martí i produït per Dolors Fuster. És el resultat de la suma de voluntats i voluntaris amb el suport de l’Ajuntament de Forallac.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-t'hi

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Duració: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates: