Presentació del documental ‘Picant pedra’

Un testimoni del procés exhaustiu i detallat de la cuita de calç tal com s’havia fet tradicionalment a Fonteta i a Sant Climent de Peralta

El dijous 8 de novembre, a les 18.30 hores, es presentarà al mNACTEC el documental “Picant Pedra”, d’Antoni Martí, que documenta el procés exhaustiu i detallat de la cuita de calç tal com s’havia fet tradicionalment a Fonteta i a Sant Climent de Peralta (Baix Empordà). La presentació es fa en el marc de l’exposició temporal “Empordà industrial”.

Picant pedra documenta la primera cuita de calç al forn gran d’en Torró de Fonteta (Bé Cultural d’Interès Nacional des del 2011), que es va fer a finals del mes de maig del 2018, després de mesos de preparatius. Desenes de persones es van involucrar en l’encesa per recuperar el forn, desemboscar-lo, gratar en els estrats i emplenar-lo amb pedra, en una acció per recuperar una de les professions que van donar feina i prosperitat durant segles a les Gavarres.

El documental ha estat impulsat pel terrisser Josep Matés, realitzat per Antoni Martí i produït per Dolors Fuster. És el resultat de la suma de voluntats i voluntaris amb el suport de l’Ajuntament de Forallac.

Vols estar al dia de les activitats divulgatives? Subscriu-t'hi

Tipus d'activitat: Presentació

Categoria: Recerca i divulgació

Duració: 1 hora

Preu: Gratuït

Dates:

dijous 8 de novembre de 2018 - 18.30

Reserves
Accepto la política de privacitat i consento que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, entitat de dret públic que depèn del Departament de Cultura i que gestiona el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), tracti les meves dades amb la finalitat de remetre comunicacions relacionades amb la meva consulta.