L’edifici històric El Molí, de Molins de Rei, es restaurarà integralment per convertir-se en la nova seu de la biblioteca Pau Vila

Font: Jose Polo, viumolinsderei.com
Font: Jose Polo, viumolinsderei.com

L’antiga seu de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora, la nau El Molí, acollirà la nova biblioteca Pau Vila, de Molins de Rei, que serà cinc vegades més gran que l’actual. A més, s’alliberaran 2.500m2 per a altres usos municipals.

La nau El Molí va ser la seu de la fàbrica de teixits Ferrer i Mora des que va iniciar la seva producció el 1848. A la dècada del 1960 va deixar de produir i des d’aleshores l’espai ha acollit activitats de diferents entitats. El 2011, però, el perill de despreniments i una plaga de tèrmits van obligar a tancar la nau. Ara, amb la rehabilitació de la fàbrica es vol conservar l’edifici donant-li nous usos i consolidant-ne els elements patrimonials i històrics.

Les obres de rehabilitació, que finalitzaran a la tardor del 2017, respectaran els trets històrics de la nau. Consistiran en l’enderroc de murs exteriors i edificis annexos al recinte, l’estabilització i consolidació de l’estructura, la restauració de les façanes i la coberta, i la creació de nuclis de serveis, com escales, accessos i instal·lacions de subministraments. Aquesta actuació, finançada per l’Ajuntament de Molins de Rei i l’AMB, pretén convertir El Molí en un element central del municipi.

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*