L’antic Sequer de Pinyes de Bellver reobre les seves portes

El Sequer de Pinyes de Bellver de Cerdanya, un dels 150 Elements Imprescindibles del Patrimoni Industrial Català, va inaugurar el passat 4 de juny el Museu del Bosc Sequer de Pinyes, una proposta que posa en valor la tasca d’aquesta petita indústria.

El Sequer de les Pinyes és una instal·lació industrial única a Catalunya i a tot l’Estat. Va estar en funcionament des de 1950 fins al 1992 i la seva funció bàsica era aconseguir les llavors d’espècies de pins autòctons per a la seva replantació posterior en boscos del país.

Ara, després d’una restauració i transformació dels equipaments que ha costat més de dos anys de feina i una inversió d’uns 60.000 euros, s’ha convertit en un museu obert al públic. A través de diferents àmbits, s’explica el procés de desforestació, la creació del Sequer o les repoblacions realitzades. També s’hi exposen les eines que s’empraven en les feines forestals i la maquinària pròpia de la instal·lació.

El museu es pot visitar amb reserva prèvia i s’ofereix servei de guia. Més informació al web dels 150 Elements o a l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya.

24-Sequer-de-pinyes-Bellver-de-Cerdanya-foto-Sara-Aliaga-IPIC-1

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*